Muhammet TOKGÖZ

Kurucu ve Yönetici Ortak Avukat

Muhammet Tokgöz, hukuk dünyasında parlak bir kariyere imza atarak, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden başarıyla mezun olmuştur. Yüksek akademik yetkinliğini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde tamamladığı Hukuk Yüksek Lisans programıyla pekiştirmiş, hukuk alanındaki sınırları aşan vizyonunu ise IMO Uluslararası Deniz Hukuku Enstitüsü’nde aldığı Uluslararası Deniz Hukuku Yüksek Lisans derecesi ile taçlandırmıştır. Şu an İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Hukuku alanındaki doktorasıyla, akademik derinliğini en üst seviyeye taşımaktadır.


Hukuk kariyerinde, deniz taşımacılığı alanında küresel ölçekte tanınmış yabancı sermayeli bir şirketler grubuna baş hukuk müşaviri olarak uzun yıllar hizmet vermiş, burada gösterdiği olağanüstü başarı onu kısa sürede zirveye taşımıştır. İstanbul merkezli, uluslararası arenada saygın bir yere sahip Tokgöz&Partners’ın kurucu ortağı ve İstanbul Barosuna kayıtlı avukat olarak 2004 yılından bu yana müvekkillerine hizmet vermektedir. Müvekkillerine başta deniz hukuku alanında olmak üzere birleşme ve devralma, alım-satım sözleşmeleri, kredi sözleşmeleri hazırlama ve müzakere etme konularında derin bilgi ve üstün bir profesyonellik ile danışmanlık hizmeti sunmuş, her bir işlemde detaylara gösterdiği titizlik ve yetkinliğiyle müvekkillerinin en karmaşık hukuki sorunlarını dahi çözme becerisi sergilemiştir.


Bunun yanında, özellikle dünya genelinde faaliyet gösteren armatörler, sigorta şirketleri, liman işletmeleri ve lojistik şirketleri adına gerçekleştirdiği büyük ölçekli alım-satım işlemlerinde gösterdiği yetkinliği, sektördeki en komplike süreçleri bile kusursuz yönetebilme kabiliyetiyle dikkat çekmiştir.


Muhammet Tokgöz, Deniz Hukuku, Şirketler ve Ticaret Hukuku, Gayrimenkul Hukuku gibi alanlarda, hem ticari tahkim hem de klasik dava süreçlerinde müvekkillerine üstün bir hizmet ve profesyonellikle temsil etmektedir. Onun bu alanlardaki titizliği ve uzmanlığı, onu hukuk dünyasının en seçkin isimlerinden biri yapmaktadır.

Çalışma Alanları
Deniz Ticareti Hukuku
Birleşme ve Devralmalar
Bankacılık ve Finans
Gayrimenkul Hukuku
Miras Hukuku
Tahkim ve Uyuşmazlık Çözümleri
Konkordato
EĞİTİM
Marmara Üniversitesi (LL.B)
Marmara Üniversitesi (LL.M)
Uluslararası Deniz Hukuku Enstitüsü (IMLI) (LL.M)
İstanbul Üniversitesi (Ph.D)